Overige video's

Langzaam geroosterd varkensvlees met gestoomde broodjes

12 gemiddeld brunch, lunch, hapje, snack
Waardering:
Waardeer:
Print

Voorbereiden

Meng de knoflook, ketjap, honing, vijfkruidenpoeder en chili en laat hierin de karbonades 2 uur marineren. Meng intussen in een kom het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, suiker, een snuf zout en de melk tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg met bloem bestoven handen circa 5 minuten. Leg het deeg in een ingevette kom en laat afgedekt 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 140ºC. Leg het vlees in een ovenschaal, giet de bouillon erover en bak het vlees in de oven in minimaal 4 uur zacht.

Bereiden

  1. Knip 12 stukjes bakpapier van 10x10 cm.
  2. Maak 12 balletjes van het brooddeeg en rol deze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ovaaltjes. Bestrijk het deeg licht met olie en klap de ovale broodjes dubbel tot halvemaantjes.
  3. Leg elk balletje op een stukje bakpapier en laat afgedekt nog 30 minuten rijzen.
  4. Vul een pan voor 1/3 met water en breng aan de kook. Leg een aantal broodjes in een stoommandje (zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is zodat de stoom erdoor kan) en stoom de broodjes in circa 15 minuten gaar. Herhaal totdat alle broodjes zijn gestoomd.
  5. Trek het vlees uit elkaar met 2 vorken en meng wat van het kookvocht erdoorheen.
  6. Serveer het vlees op een gestoomd broodje en bestrooi met de koriander. Lekker met reepjes zoetzure komkommer.
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.