Overige video's

Lamskerrie met dadels ‘en croute’

6 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
22 g
Vezels 4 g
Zout 1,2 g

Bereiden

  1. Verhit de olie en schroei het lamsvlees hierin dicht. Voeg de kerrie en ui toe en bak mee.
  2. Voeg de dadels, wijn, yoghurt en zure room toe en laat circa 45 minuten sudderen. Schep het vlees eruit en laat het vocht inkoken tot de helft.
  3. Giet het stoofvocht weer over het vlees en schep in de ovenschaal. Verwarm de oven voor op 190ºC.
  4. Rol de plakjes bladerdeeg aan elkaar tot een lange lap en rol het bladerdeeg uit over de schaal. Snijd bij en decoreer eventueel met de restjes deeg.
  5. Steek schoorsteentjes van aluminiumfolie erin en bak de lasmkerrie met dadels nog 45 minuten in de oven.

Bereidingstip

Gebruik voor dit recept ook eens een rol koelvers bladerdeeg.

Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
22 g
Vezels 4 g
Zout 1,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.