Overige video's

Lamskarbonades met vijgenvulling

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
17 g

Bereiden

  1. Verwarm de olijfolie en fruit de sjalotjes met de salie in circa 4 minuten zacht en lichtbruin.
  2. Voeg de stukjes vijg en de port toe en laat afgedekt 5 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de lamskoteletten met een klein scherp mes een stukje in zodat er een holte ontstaat.
  4. Bestrooi de koteletten van binnen en buiten met zout en peper en vul ze met de vijgen. Steek de opening met een prikker vast.
  5. Verwarm de boter in dezelfde pan en bak de lamskoteletten om en om in circa 3 minuten per kant bruin en gaar.

Bereidingstip

Lekker met couscous.

Variatie

Ook lekker met varkenskarbonades in plaats van lamskoteletten.

Wijnadvies

In Spanje drinken ze er graag Finca de Labarca crianza bij. In Zuid-Afrika Cabernet Sauvignon/Merlot van Danie de Wet. In Chili Viña Maipo Carmenère of Indomita Cabernet Sauvignon.

Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
17 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.