Overige video's

Laagjestaart met vanille-mascarpone en zomerfruit

Hoe mooi ziet deze laagjestaart met zomerfruit eruit? Dit recept wil je eigenlijk niet delen… Een lekkere taart om te maken voor Moederdag, een verjaardag of een andere feestelijke gelegenheid.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
25 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng in een kom de boter met de suiker, eieren, het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder tot een egaal beslag.
  2. Verdeel het beslag over de ingevette bakvormen en bak in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de cakes goed afkoelen op een rooster.
  3. Klop intussen met een mixer de mascarpone met de vanillesuiker zacht en luchtig. Bestrijk 1 cake met de aardbeienjam. Schep de helft van de mascarpone en wat fruit erop.
  4. Leg de andere cake erbovenop, bestrijk met de rest van de mascarpone en verdeel het overige fruit en wat munt erover.
Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
25 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.