
La Bandera Dominicana
La Bandera Dominicana
- 6 kippenbouten (ontveld)
- 3 limoenen (geperst)
- 100 milliliter blanke azijn
- 6 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 3 eetlepels verse oregano (gehakt)
- 2 eetlepels korianderzaden (gevijzeld) of
- 1 eetlepel korianderpoeder (ketoembar)
- 3 eetlepels paprikapoeder
- 3 eetlepels arachideolie of
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 3 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 blikje tomatenpuree
- 0.5 bosje verse koriander
- 2 rode puntpaprika’s
- 3 eetlepels arachideolie of
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 tomaten (in blokjes)
- 1 bol knoflook (gepeld, geperst)
- 0.5 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 2 blikken bruine bonen (uitgelekt)
- 0.5 pompoen (geschild, in blokjes van ca. 1 cm)
- 1 bosje verse koriander
- 2 groentebouillontabletten of
- 2 vleesbouillontabletten
- 200 milliliter gezeefde tomaten
- 300 gram basmatirijst of
- 300 gram Surinaamse rijst
Tijden
- Bereidingstijd 60 minuten
- 0 minuten marineertijd
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Voorbereiden
Was de kip met lauw water en een beetje limoensap. Meng de azijn, de rest van het limoensap, de knoflook, oregano, korianderzaad, paprikapoeder en zout en peper. Schep de kip erdoor en laat dit circa 24 uur marineren in de koelkast.
Bereiden
- Verhit de olie, voeg de bruine suiker toe en laat licht karamelliseren. Voeg de kip toe en bak deze rondom goudbruin.
- Bak de tomatenpuree circa 1 minuut mee. Voeg het overgebleven marinadevocht, 250 ml water, de koriander en zout en peper naar smaak toe. Stoof zachtjes 30 minuten.
- Snijd intussen voor de bonensaus 1 puntpaprika, zonder zaadjes, in blokjes en halveer de andere puntpaprika.
- Verhit de olie, fruit hierin de ui, puntpaprikablokjes en tomaten. Voeg de helft van de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Schep de paprikapoeder, oregano, de rest van de knoflook, de bruine bonen, 1,5 liter water, de pompoen, halve puntpaprika's, het bosje koriander, de bouillonblokjes en peper toe. Kook zachtjes 25-30 minuten.
- Haal de koriander en halve puntpaprika's eruit. Voeg de gezeefde tomaten toe.
- Druk voor de binding met de bolle kant van een soeplepel een beetje van de bonen en pompoen fijn. Laat de saus iets indikken.
- Kook intussen de rijst. Serveer de gerechten naast elkaar.
Bereidingstip
Serveer er avocadopartjes, bestrooid met een beetje zout, en gebakken banaan bij.
Variatie
Neem in plaats van kippenbouten drumsticks of kipkarbonades. Vervang bruine bonen door zwarte bonen, witte bonen of kidneybonen.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 695 kcal |
Koolhydraten | 72 g |
Eiwit | 46 g |
Vet Waarvan verzadigd |
21 g 5 g |
- 6 kippenbouten (ontveld)
- 3 limoenen (geperst)
- 100 milliliter blanke azijn
- 6 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 3 eetlepels verse oregano (gehakt)
- 2 eetlepels korianderzaden (gevijzeld) of
- 1 eetlepel korianderpoeder (ketoembar)
- 3 eetlepels paprikapoeder
- 3 eetlepels arachideolie of
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 3 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 blikje tomatenpuree
- 0.5 bosje verse koriander
- 2 rode puntpaprika’s
- 3 eetlepels arachideolie of
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 tomaten (in blokjes)
- 1 bol knoflook (gepeld, geperst)
- 0.5 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 2 blikken bruine bonen (uitgelekt)
- 0.5 pompoen (geschild, in blokjes van ca. 1 cm)
- 1 bosje verse koriander
- 2 groentebouillontabletten of
- 2 vleesbouillontabletten
- 200 milliliter gezeefde tomaten
- 300 gram basmatirijst of
- 300 gram Surinaamse rijst
Tijden
- Bereidingstijd 60 minuten
- 0 minuten marineertijd
Voorbereiden
Was de kip met lauw water en een beetje limoensap. Meng de azijn, de rest van het limoensap, de knoflook, oregano, korianderzaad, paprikapoeder en zout en peper. Schep de kip erdoor en laat dit circa 24 uur marineren in de koelkast.
Bereiden
- Verhit de olie, voeg de bruine suiker toe en laat licht karamelliseren. Voeg de kip toe en bak deze rondom goudbruin.
- Bak de tomatenpuree circa 1 minuut mee. Voeg het overgebleven marinadevocht, 250 ml water, de koriander en zout en peper naar smaak toe. Stoof zachtjes 30 minuten.
- Snijd intussen voor de bonensaus 1 puntpaprika, zonder zaadjes, in blokjes en halveer de andere puntpaprika.
- Verhit de olie, fruit hierin de ui, puntpaprikablokjes en tomaten. Voeg de helft van de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Schep de paprikapoeder, oregano, de rest van de knoflook, de bruine bonen, 1,5 liter water, de pompoen, halve puntpaprika's, het bosje koriander, de bouillonblokjes en peper toe. Kook zachtjes 25-30 minuten.
- Haal de koriander en halve puntpaprika's eruit. Voeg de gezeefde tomaten toe.
- Druk voor de binding met de bolle kant van een soeplepel een beetje van de bonen en pompoen fijn. Laat de saus iets indikken.
- Kook intussen de rijst. Serveer de gerechten naast elkaar.
Bereidingstip
Serveer er avocadopartjes, bestrooid met een beetje zout, en gebakken banaan bij.
Variatie
Neem in plaats van kippenbouten drumsticks of kipkarbonades. Vervang bruine bonen door zwarte bonen, witte bonen of kidneybonen.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 695 kcal |
Koolhydraten | 72 g |
Eiwit | 46 g |
Vet Waarvan verzadigd |
21 g 5 g |