Overige video's

Kwartnoten met ananaschutney
Kwartnoten met ananaschutney
(0)

Kwartnoten met ananaschutney

Op zoek naar inspiratie voor een amuse? Ga dan voor deze frisse geitenkaasballetjes met ananaschutney! Een makkelijk en snel recept om alvast voor te bereiden en zo op tafel te zetten als je gasten komen.
Categorie hapje, voorgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
6 g
Vezels 1 g
Zout 0,7 g

Voorbereiden

Verhit voor de chutney de olie en fruit de sjalot circa 4 minuten op een lage stand. Voeg de kaneel en chilipoeder toe en fruit kort mee. Voeg de ananas, azijn en suiker toe en roer goed door. Laat circa 10 minuten zachtjes koken op een lage stand. Laat de chutney daarna afkoelen tot later gebruik.

Bereiden

  1. Roer de geitenkaas los met de melk en meng met de bosui en radijs. Vorm met 2 dessertlepels 8 gelijke porties en rol deze met een vochtige, koele hand tot een balletje. Bestrooi de balletjes met roze peper en laat afgedekt minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  2. Vul de spuitzak met de chutney en spuit 4 lijnen als een notenbalk op 2 of 4 borden. Leg de kaasballetjes op en tussen de lijnen en steek aan de rechterkant van elk balletje een zoute stick rechtop erin.

Bereidingstip

Je kunt deze frisse geitenkaasballetjes ook als amuse serveren, ga dan uit van maar 1 balletje per persoon. Leg de balletjes eventueel op een mooie lepel op een klein schepje chutney.

Wijnadvies

Zit er chutney in een gerecht? Wijk dan uit naar Zuid-Afrikaans wit, bijvoorbeeld deze Zuydpunt Chenin-Viognier.

Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
6 g
Vezels 1 g
Zout 0,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.