Overige video's

Kwarkspread met radijs en gepofte aardappel

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
5 g

Bereiden

  1. Prik de aardappels in en leg ze in een cirkel op een magnetronschaal. Zet circa 6 minuten op 800 Watt in de magnetron. Draai de aardappels om en gaar ze nog 4-6 minuten op 800 Watt (afhankelijk van de grootte van de aardappels). Laat ze afgedekt buiten de magnetron even nagaren.
  2. Rasp intussen de helft van de radijsjes en snijd de andere helft in plakjes. Meng de kwark met zout, peper, 2 eetlepels olijfolie, de helft van de bosui, geraspte radijs en knoflook.
  3. Snijd de aardappels kruislings in, druk ze iets open en verdeel de kwarkspread erover. Leg de plakjes radijs en de rest van de bosui erop. Besprenkel met de rest van de olijfolie.

Bereidingstip

Vervang de vastkokende aardappels in dit recept door zoete aardappels en voeg 1 eetlepel honing in plaats van olijfolie toe aan de kwark.

Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.