Overige video's

Kwarkflip met abrikozen

4 eenvoudig nagerecht, desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
4 g
Hoofdingrediënten Gedroogde abrikozen (85)

Bereiden

  1. Wel de abrikozen in de sinaasappellikeur en het water (gebruik eventueel de magnetron: 350 Watt, 2 minuten, afgedekt). Laat de abrikozen afkoelen en halveer ze.
  2. Verdeel de helft van de koekkruimels over 4 coupes of glazen.
  3. Leg de helft van de abrikozen erop. Verdeel daarover de helft van de losgeklopte kwark.
  4. Herhaal deze laagjes en koel de desserts. Bestrooi ze voor het serveren met kaneelpoeder.

Variatie

In plaats van chocoladebiscuits zijn bitterkoekjes of bastognekoeken ook heel lekker. Vervang Franse magere kwark door Milde kwark of Vruchtenkwark perzik.

Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
4 g
Hoofdingrediënten Gedroogde abrikozen (85)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.