Overige video's

Kwark-crème brûlée met mandarijn en rozijnen

4 eenvoudig nagerecht, desserts
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Wel de rozijnen in de rum of likeur. Meng ze door de mandarijntjes en schep het vruchtenmengsel in de schaaltjes.
  2. Verhit de ovengrill. Verdeel de kwark over de vruchten en strijk deze glad.
  3. Strooi de basterdsuiker erover zodat de kwark helemaal bedekt is met een suikerlaagje.
  4. Schuif de schaaltjes dicht onder de grill en laat de suiker in 2-3 minuten karameliseren. Blijf erbij en kijk of de suiker niet te donker wordt.

Variatie

Gebruik verse mandarijn of sinaasappel, zorg er wel voor dat de witte schilletjes goed verwijderd zijn. Vervang kwark door Griekse yoghurt.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.