Overige video's

Kruidnotenparade

Zelfgemaakte kruidnoten zijn misschien nog wel lekkerder dan kant-en-klare. En ook nog eens heel makkelijk en snel om te maken! Hier vind je het recept om zelf kruidnoten met chocolade te maken.
Voedingswaarde p.p.
Energie 50 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
3 g
2 g
Vezels 0 g
Zout 0,1 g
Print

Bereiden

  1. Kneed van het bakmeel, de basterdsuiker, boter, speculaaskruiden, een snufje zout en de melk een soepel deeg. Leg even in de koelkast. Verwarm de oven voor op 150ºC.
  2. Vorm kleine bolletjes, zo groot als een knikker, van het deeg en druk deze een beetje plat. Bestuif de bakplaat met bloem. Leg de deegbolletjes op de bakplaat en bak ze 15-17 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte. Laat op de bakplaat afkoelen en schep daarna van de plaat.
  3. Smelt de pure chocolade, melkchocolade en witte chocolade apart van elkaar au bain-marie. Doop de afgekoelde pepernoten in de chocolade en leg op bakpapier. Bestrooi met gebaksdecoratie en laat drogen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 50 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
3 g
2 g
Vezels 0 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.