Overige video's

Kruidige winterpeen met shoarma
Kruidige winterpeen met shoarma
(2)

Kruidige winterpeen met shoarma

Shoarma, maar dan anders. Geef eens een twist aan wortels door ze te roerbakken in verschillende kruiden. Dit recept zet je in 30 minuten op tafel. Lekker makkelijk voor doordeweeks!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 64 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
3 g
Vezels 5 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Snijd de winterpeen in gelijkmatige plakjes of frietjes van circa ½ cm dik. Kook de rijst.
  2. Verhit 2 eetlepels olie en het bakproduct in een hapjespan op een lage stand en roerbak hierin de knoflook en alle specerijen een paar minuten. Zet de warmtebron iets hoger en roerbak de wortels circa 5 minuten, tot ze beetgaar zijn. Voeg 2 eetlepels water toe en laat nog 3 minuten afgedekt stoven. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit intussen de overige olie in een koekenpan en bak hierin het shoarmavlees bruin en knapperig. Serveer met de rijst en de winterpeen. Bestrooi met de koriander.
Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 64 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
3 g
Vezels 5 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.