Overige video's

Kruidige rucolasoep met tijm

Tijd voor soep! Ga eens voor wat anders een maak kruidige rucolasoep. Maak deze rucolasoep extra lekker met een kaaskrokantje. Dat ziet er meteen feestelijk uit!
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 55 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
3 g
1 g
Vezels 2 g
Zout 1,2 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verhit de olie in een soeppan op een lage stand en fruit hierin de sjalot in circa 4 minuten zacht. Voeg de knoflook en tijmblaadjes toe en fruit nog 1 minuut. Giet de bouillon erbij en laat circa 5 minuten zachtjes koken.
  2. Voeg vlak voor het serveren de rucola toe en neem de pan van de warmtebron. Pureer de soep helemaal glad en breng op smaak met zout en peper.
  3. Serveer de soep in voorverwarmde kommen met een topping van bosui, een swirl yoghurt en een paar druppels olijfolie.

Bereidingstip

Maak deze soep extra lekker met een kaaskrokantje. Neem 100 gram geraspte oude kaas, parmezaan of pecorino en verdeel in bergjes met voldoende tussenruimte over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kaas circa 10 minuten in het midden van de oven op 200ºC. Laat afkoelen en trek de krokantjes voorzichtig van het papier.

Wijnadvies

Schenk bij deze kruidige rucolasoep met een alcoholvrije, fris en fruitige rosé.

Voedingswaarde p.p.
Energie 55 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
3 g
1 g
Vezels 2 g
Zout 1,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.