Overige video's

Kruidige havermoutburger met linzen en zoete aardappel

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
2 g
Vezels 7 g
Zout 0,3 g

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de halve aardappels in met olie en rooster in de oven in circa 20 minuten gaar. Laat afkoelen. Verwijder de schil van de aardappels en prak met een vork het aardappelkruim met de linzen en specerijen door elkaar. Voeg een snuf zout toe en meng met de bosui, koriander en havermout. Voeg eventueel wat meer havermout toe als het mengsel te vochtig is. Vorm 4 platte burgers van het havermoutmengsel en laat afgedekt 1 uur opstijven in de koelkast.

Bereiden

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de burgers om en om goudbruin. Rooster intussen de pitabroodjes in een broodrooster en snijd ze open.
  2. Verdeel de hummus, een paar blaadjes sla en wat uienringen over de pita's. Leg de burgers erop en serveer de kruidige havermoutburger direct.

Bereidingstip

Gebruik ook eens volkoren pitabroodjes voor dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
2 g
Vezels 7 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.