Overige video's

Kruidige couscous met verse abrikozen, nectarine en kip

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 840 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 54 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
7 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de kippenbouten in een ovenschaal, bestrooi met de kipkruiden, knoflook, komijn en gember. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap en 3 eetlepels water. Schep om en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  2. Braad de kippenbouten midden in de oven in circa 30 minuten medium-gaar. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verwijder het folie van de kip en braad nog 15 minuten. Laat 10 minuten afkoelen buiten de oven.
  4. Schep de couscous los met zout, de rest van de olijfolie, de rest van het citroensap en de citroenrasp.
  5. Doe het fruit en de kruiden erdoor. Trek met een vork het vlees van de kippenbouten en schep door de jus.
  6. Schep de kip met de jus door of op de couscous en bestrooi met de amandelen.
  7. Lekker met platbrood en citroen-gemberlimonade.
Voedingswaarde p.p.
Energie 840 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 54 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.