
Kruidig zandtaartje met zoete pompoen en sjalotten
Waardering:
Waardeer:
Kruidig zandtaartje met zoete pompoen en sjalotten
- 200 gram bloem
- 150 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
- 3 gedroogde tomaten op olie (in reepjes)
- 125 gram boter (koud, in blokjes)
- 1 eidooier
- 100 milliliter olijfolie
- 200 gram pompoenen (geschild, in blokjes)
- 250 gram sjalotjes (gehalveerd)
- 4 teentjes knoflook (in plakjes)
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 250 gram ricotta
- 12 blaadjes verse salie
- 30 gram gemengde bladsla
- handje verse gemengde kruiden
- 1 theelepel citroenrasp
Benodigdheden
- vershoudfolie
- ovenschaal
- aluminiumfolie
- 4 eenpersoons ovenschaaltjes
- blindbakvulling
Overige tijden
- 50 minuten oventijd
- 30 minuten rusttijd
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Weekend
Lekkere weekend recepten
Zin om eens lekker uit te pakken in de keuken?
Bereiden
- Maal voor het deeg de bloem, 50 gram kaas, kruiden, versgemalen peper en tomaatjes in een keukenmachine en voeg geleidelijk de blokjes boter toe tot een kruimelig deeg ontstaat.
- Voeg de eidooier en eventueel een paar eetlepels ijskoud water toe om het deeg wat soepeler te maken. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het in de koelkast circa 30 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Meng voor de vulling 3 eetlepels olie met de pompoen, sjalotten, knoflook, honing, balsamicoazijn, wat zout en versgemalen peper in een ovenschaal en dek luchtdicht af met aluminiumfolie. Zet in de oven en laat in circa 30 minuten zacht worden.
- Klop de ricotta los met de resterende 100 gram parmezaan en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Houd 2 eetlepels van de olie apart en verhit de rest in een koekenpan. Frituur hierin de salie kort en laat de blaadjes uitlekken op keukenpapier.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en rol uit tot plakjes van 1/2 cm dik. Bekleed de quichevormpjes ermee, snijd het deeg aan de randen netjes bij en bak de bodems met de blindbakvulling erin in de oven in circa 20 minuten gaar. Neem ze uit de oven en haal ze voorzichtig uit de vormpjes.
- Vul de deegvormpjes met het kaasmengsel. Leg hierop de groentevulling.
- Meng het citroensap door de sla en kruiden en verdeel over vier borden. Verdeel de zandtaartjes over de borden en bestrooi met de gefrituurde salieblaadjes.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 750 kcal |
Koolhydraten | 53 g |
Eiwit | 29 g |
Vet Waarvan verzadigd |
46 g 17 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 12 van 2013
Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Soortgelijke recepten

Weekend
Lekkere weekend recepten
Zin om eens lekker uit te pakken in de keuken?
- 200 gram bloem
- 150 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
- 3 gedroogde tomaten op olie (in reepjes)
- 125 gram boter (koud, in blokjes)
- 1 eidooier
- 100 milliliter olijfolie
- 200 gram pompoenen (geschild, in blokjes)
- 250 gram sjalotjes (gehalveerd)
- 4 teentjes knoflook (in plakjes)
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 250 gram ricotta
- 12 blaadjes verse salie
- 30 gram gemengde bladsla
- handje verse gemengde kruiden
- 1 theelepel citroenrasp
Benodigdheden
- vershoudfolie
- ovenschaal
- aluminiumfolie
- 4 eenpersoons ovenschaaltjes
- blindbakvulling
Overige tijden
- 50 minuten oventijd
- 30 minuten rusttijd
Bereiden
- Maal voor het deeg de bloem, 50 gram kaas, kruiden, versgemalen peper en tomaatjes in een keukenmachine en voeg geleidelijk de blokjes boter toe tot een kruimelig deeg ontstaat.
- Voeg de eidooier en eventueel een paar eetlepels ijskoud water toe om het deeg wat soepeler te maken. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het in de koelkast circa 30 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Meng voor de vulling 3 eetlepels olie met de pompoen, sjalotten, knoflook, honing, balsamicoazijn, wat zout en versgemalen peper in een ovenschaal en dek luchtdicht af met aluminiumfolie. Zet in de oven en laat in circa 30 minuten zacht worden.
- Klop de ricotta los met de resterende 100 gram parmezaan en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Houd 2 eetlepels van de olie apart en verhit de rest in een koekenpan. Frituur hierin de salie kort en laat de blaadjes uitlekken op keukenpapier.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en rol uit tot plakjes van 1/2 cm dik. Bekleed de quichevormpjes ermee, snijd het deeg aan de randen netjes bij en bak de bodems met de blindbakvulling erin in de oven in circa 20 minuten gaar. Neem ze uit de oven en haal ze voorzichtig uit de vormpjes.
- Vul de deegvormpjes met het kaasmengsel. Leg hierop de groentevulling.
- Meng het citroensap door de sla en kruiden en verdeel over vier borden. Verdeel de zandtaartjes over de borden en bestrooi met de gefrituurde salieblaadjes.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 750 kcal |
Koolhydraten | 53 g |
Eiwit | 29 g |
Vet Waarvan verzadigd |
46 g 17 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 12 van 2013