Overige video's

Kruidig stoofvlees met kidneybonen en cacao

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
8 g

Bereiden

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep met een schuimspaan uit de pan.
  2. Fruit de ui en knoflook in het bakvet. Schep de komijn, koriander, kaneel, rode peper en wortel erdoor en bak even mee.
  3. Schep de tomaat en cacao erdoor en bak 3-4 minuten.
  4. Schep het vlees terug in de pan, giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
  5. Laat op een lage stand circa 2 uur zachtjes stoven.
  6. Roer circa 15 minuten voor het einde van de stooftijd de bonen erdoor en verwarm mee.
Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Tiny 15-11-2019
Heerlijke stoofschotel, door de cacaopoeder en de kidneybonen, krijgt het een heerlijke exotische smaak. Het is bij mij een favoriet als ik eters krijg, kan het een dag van tevoren maken, alleen serveer ik er wel pandan rijst bij, en een salade. Altijd een succes!