Overige video's

Kruidig gehaktbrood met pecan en rozijnen

Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
10 g
Vezels 1 g
Zout 0,7 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng alle kruiden en specerijen met de knoflook, olie, sinaasappelrasp, honing en ketchup.
  2. Klop de eieren met 1 theelepel zout en de melk los. Kneed dit allemaal samen met het gehakt, de ui, beschuit, rozijnen en noten door elkaar.
  3. Duw het gehaktmengsel in de cakevorm en druk het mengsel goed aan om luchtbellen te voorkomen. Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar.
  4. Laat voorzichtig het vrijgekomen vocht weglopen uit de vorm en keer het gehaktbrood op een schaal. Laat even rusten en snijd dan in dikke plakken.
  5. Lekker met friet van zoete aardappel en mosterd. Maak af met een groene salade.
Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
10 g
Vezels 1 g
Zout 0,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.