Overige video's

Kruidentuintjessoep

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 110 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
3 g
Hoofdingrediënten Prei (205)

Bereiden

  1. Verwarm de olie in de soeppan en fruit de aardappel en prei op lage stand tot ze een klein beetje gekleurd zijn.
  2. Voeg de bouillon toe en laat op middelhoge stand 10 minuten zachtjes koken.
  3. Controleer of de aardappel goed gaar is. Voeg dan de crème fraîche en de kruiden (houd een deel apart voor garnering) toe en pureer de soep dan met de staafmixer.
  4. Breng goed op smaak met versgemalen peper en garneer met de rest van de kruiden.

Bereidingstip

Neem voor de kruidenblaadjes een mengsel van peterselie, beislook, basilicum, tijm en kervel.

Lekker met versgebakken brood en olijfolie-dip.

Voedingswaarde p.p.
Energie 110 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
3 g
Hoofdingrediënten Prei (205)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.