Overige video's

Kruidensoufflé met geitenkaas

4 moeilijk lunch, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
17 g
Vezels 1 g
Zout 1 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Laat de boter op een lage stand smelten in een pannetje.
  2. Voeg de bloem toe en blijf roeren tot een roux. Schenk al roerend de melk erbij.
  3. Laat de saus even pruttelen en roer vervolgens de geitenkaas erdoor. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is en laat circa 3 minuten afkoelen.
  4. Roer de eidooiers en kruiden erdoor en breng op smaak met zout en peper. Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot stijve pieken.
  5. Schep het kaasmengsel in een ruime kom en spatel het eiwit voorzichtig in twee delen door het kaasmengsel. Roer niet te lang.
  6. Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes en strijk de bovenkant glad. Strijk vervolgens met de punt van een mes langs de rand van de schaaltjes, zodat de soufflés beter kunnen rijzen.
  7. Bak in de oven in circa 20 minuten luchtig en goudbruin (open de ovendeur tussendoor niet!). Serveer de soufflé direct uit de oven. Lekker met gekonfijte tomaatjes (zie tip).

Bereidingstip

Verwarm voor gekonfijte tomaatjes 150 ml olijfolie met 2 teentjes ongepelde knoflook en 1 eetlepel suiker in een steelpannetje en roer door. Voeg 250 gram cherry-/kerstomaatjes toe en laat circa 15 minuten pruttelen. Schep halverwege voorzichtig om. Neem de pan van de warmtebron en laat afkoelen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
17 g
Vezels 1 g
Zout 1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.