Overige video's

Kruidenfocaccia met peer, walnoten en gorgonzola
Kruidenfocaccia met peer, walnoten en gorgonzola
(0)

Kruidenfocaccia met peer, walnoten en gorgonzola

Zelf focaccia maken is makkelijker dan je denkt. Deze focaccia is extra lekker als voorgerecht, of bij de borrel!
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 560 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
10 g
Vezels 5 g
Zout 1,4 g

Voorbereiden

Meng de bloem met 1 theelepel zout, de gist, 2 eetlepels olijfolie, ½ eetlepel Italiaanse kruiden en 175 ml lauwwarm water in een ruime kom. Kneed kort. Besprenkel het werkvlak met 1 eetlepel olijfolie of bestrooi met bloem en kneed het deeg hierop in 8-10 minuten tot een licht elastisch en wat kleverig deeg. Vet een ruime kom in met een beetje olie en laat het deeg hierin afgedekt 1 uur rijzen, tot het volume is verdubbeld.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Besprenkel de bakplaat met 1 eetlepel olijfolie en leg het deeg erop. Duw het platter en rek het voorzichtig uit tot een lap van 20x25 cm en 1,5 cm dik.
  2. Bestrijk het deeg met olijfolie en druk met je vinger gaatjes in het deeg, bijna tot op bodem. Druk plakjes peer en walnoten erin. Strooi de rest van de Italiaanse kruiden erover en verdeel de gorgonzola erover. Bak de focaccia in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingstip

Vervang de kruiden in het deeg van deze kruidenfoccacia met peer, walnoten en gorgonzola door fijngehakte zongedroogde tomaten op olie of olijven.

Voedingswaarde p.p.
Energie 560 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
10 g
Vezels 5 g
Zout 1,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.