Overige video's

Kropsla-soep met krokante parmaham

Print

Bereiden

  1. Verwarm de olie op lage stand en bak de hamreepjes langzaam uit. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Voeg de gesnipperde sjalot, de knoflook en de dragon aan het bakvet toe en laat op lage stand circa 5 minuten fruiten.
  3. Klop ondertussen de room lobbig met een snufje zout en zet koud weg.
  4. Voeg de slareepjes en de kokende bouillon toe aan de ui, de knoflook en de dragon en laat het geheel nog 2 minuten doorkoken.
  5. Serveer de soep naar wens met een schepje room erin.

Wijnadvies

Fraai met Italiaanse Pinot Grigio van Montalto. Die is ook heerlijk als aperitief voordat je aan de soep gaat.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Redactie Boodschappen 02-06-2020
Schep voor het serveren naar wens een schepje slagroom in de soep voor een romige soep, dit is aangepast.
Angelina 01-06-2020
Wat doen wij met de slagroom?