Overige video's

Krokante wortelsnack

4 eenvoudig hapje, snack, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 220 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
5 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Halveer de winterwortel tweemaal in de lengte tot 8 repen.
  2. Blancheer deze, giet ze af en dep ze droog. Bestrooi ze met zout, peper, de tijm en de knoflook en giet er de olijfolie over.
  3. Schep de wortelrepen om en laat even intrekken. Omwikkel elk stuk wortel met 2 plakjes katenspek.
  4. Rooster ze op de bakplaat totdat het spek knapperig en de wortel zacht is.

Bereidingstip

Serveer eens een schaaltje schenkstroop bij deze hapjes.

Variatie

Vervang katenspek door pancetta of ontbijtspek.

Voedingswaarde p.p.
Energie 220 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.