Overige video's

Krokante tilapia met basilicum

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
23 g
Hoofdingrediënten Tilapiafilet (32)

Bereiden

  1. Dep de vis droog, bestrooi met zout en besprenkel met het sap van 1 citroen.
  2. Leg de filets naast elkaar op bakpapier. Leg basilicumblaadjes erop (houd wat achter om te garneren) en bestrijk royaal met boter.
  3. Verdeel het filodeeg erover en druk het over de visfilets heen.
  4. Bestrijk met de rest van de boter en laat een beetje stollen. Dit kan, mits gekoeld bewaard, even van tevoren.
  5. Snijd het deeg aan de randen van de vis bij zodat alleen de bovenkant van de vis bedekt is met deeg.
  6. Verhit de olie en bak hierin de deegkant van de vis in circa 2 minuten goudbruin.
  7. Keer om en bak op een lage stand de andere kant 2-3 minuten.
  8. Snijd de overige citroen in dunne plakjes. Garneer de vis met basilicum en citroen. Lekker met gebakken aardappels en groene groenten.

Variatie

Neem kabeljauw of zalm in plaats van tilapia. Vervang de basilicum door takjes dille.

Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
23 g
Hoofdingrediënten Tilapiafilet (32)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.