Overige video's

Krokante spruitjes met spekjes en parmezaan
Krokante spruitjes met spekjes en parmezaan
(37)

Krokante spruitjes met spekjes en parmezaan

Wist je dat spruitjes eigenlijk kleine kooltjes zijn? Rooster spruitjes eens in de oven, zoals in dit gerecht. Een heerlijk gerecht voor de koude wintermaanden.
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
8 g
Vezels 7 g
Zout 2,6 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de olie met de balsamicoazijn, knoflook, tijm en een flinke snuf zout. Verdeel de spruitjes en spekblokjes over een bakplaat en schep om met het oliemengsel en de panko. Rooster circa 15 minuten in het midden van de oven.
  2. Neem uit de oven schep om en bestrooi met de kaas. Rooster nog circa 15 minuten verder in de oven.

Bereidingstip

Deze krokante spruitjessmaken lekker met gebakken kip(filet) of gegrilde zalm.

Gebruik hamblokjes in plaats van spekblokjes in dit recept of laat ze helemaal weg voor een gerecht zonder vlees of vis.

Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
8 g
Vezels 7 g
Zout 2,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.