Overige video's

Krokante pangasius met Thaise groente

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
8 g

Bereiden

  1. Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin de groenten met currypasta 5 minuten.
  2. Voeg het citroensap, de kokosmelk en zout en peper toe en warm goed door. Houd de groentewok warm.
  3. Halveer de pangasiusfilets in de lengte. Verhit de frituurolie tot 180°C.
  4. Maak een beslag van de bloem, de eidooier, het bier en zout. Laat dit even rusten.
  5. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Spatel ze voorzichtig door het beslag.
  6. Bestrooi de visfilets met zout en peper en haal ze door het beslag. Frituur de pangasius goudbruin in de hete olie.
  7. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Verdeel de groenten over 4 warme borden en leg de visfilets erop. Bestrooi het gerecht met de selderij.

Variatie

In plaats van pangasius is tilapia ook heel geschikt. Vervang currypasta eens door 1/2 eetlepel kerriepoeder. Vervang rettich door koolrabi.

Wijnadvies

Krokante Nava Real Rueda erbij en genieten maar!

Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.