Overige video's

Krokante kokosmousse

6 eenvoudig nagerecht, desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
11 g
Hoofdingrediënten Honing (631)

Bereiden

  1. Verkruimel de koekjes boven 6 glazen of bakjes.
  2. Week de gelatine in koud water. Verwarm de kokosmelk zonder te koken.
  3. Knijp de gelatine uit en los deze op in de kokosmelk. Laat iets afkoelen en roer de gembersiroop en yoghurt erdoor.
  4. Klop het eiwit stijf. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker, spatel deze door het eiwit en daarna door het yoghurtmengsel.
  5. Schep het in de glazen en zet het afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast (of een dag van tevoren).
  6. Garneer het gerecht met een vleugje kaneelpoeder en een takje aalbessen.

Variatie

Maak een syllabub (een mengsel van zuivel en alcohol): klop 300 milliliter slagroom met vanillesuiker en 4 eetlepels bessenlikeur stijf. Giet dit over het koekkruim in de glazen. Garneer eventueel met aalbessen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
11 g
Hoofdingrediënten Honing (631)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.