Overige video's

Krokante kipfingers met nectarinesalsa

4 gemiddeld lunch
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 790 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 49 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
7 g

Bereiden

  1. Verhit de olie tot 180°C. Strooi de bloem in een diep bord. Haal de kiprepen door de bloem.
  2. Meng de kerriepoeder door de eieren en giet dit mengsel in een diep bord. Haal de bebloemde kiprepen erdoor.
  3. Meng de pinda's met het broodkruim. Haal de kip erdoor. Druk de buitenste laag goed aan en zet de kip 15 minuten in de koelkast.
  4. Meng intussen de ingrediënten voor de salsa.
  5. Frituur enkele kiprepen tegelijk in circa 3 minuten goudbruin en gaar.
  6. Laat ze goed uitlekken en afkoelen in een vergiet bekleed met keukenpapier. Serveer ze koud met de salsa.

Bereidingstip

Serveer de kipfingers in een puntzakje van bakpapier.

Variatie

Vervang pinda's door hazel­noten of cashewnoten. Neem in plaats van nectarine mango of perzik.

Voedingswaarde p.p.
Energie 790 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 49 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.