Overige video's

Krokante kip met salieboter

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 685 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
19 g
Vezels 6 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten Kip (21) Bospeen (37)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de boter met de citroenrasp, -sap, helft van de salie en knoflook.
  2. Trek de huid van de kip los en verdeel tweederde van de salieboter onder de huid. Maak inkepingen in de huid van de poten en breng ook daar de boter aan.
  3. Bestrijk de bovenkant van de kip met de rest van de boter. Leg de kip in een ovenschaal en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  4. Gaar de kip circa 1 uur in het midden van de oven. Kook intussen de worteltjes en krieltjes circa 15 minuten.
  5. Verwijder het folie na 1 uur oventijd van de ovenschaal en voeg de worteltjes en krieltjes toe.
  6. Bedruip de kip en groenten met het braadvet. Bak de kip zonder folie in nog 30 minuten knapperig en goudbruin. Garneer met de rest van de salie.

Bereidingstip

Vervang de salie in dit recept eventueel door gedroogde salie.

Wijnadvies

De vettigheid van een Bourgogne Chardonnay matcht perfect met de salieboter in dit gerecht.

Voedingswaarde p.p.
Energie 685 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
19 g
Vezels 6 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten Kip (21) Bospeen (37)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.