Overige video's

Krokante kip met pinda’s

6 gemiddeld hapje, snack, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 46 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
7 g
Vezels 3 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten Pinda (32) Karnemelk (50)

Voorbereiden

Meng de ingrediënten voor de marinade, voeg zout toe en marineer hierin de kip minimaal 2 uur in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren).

Bereiden

  1. Verhit de olie in een pan of frituurpan. Neem de kip uit de marinade.
  2. Meng de bloem met de pinda's en haal de kip erdoor. Frituur de kip 12-15 minuten en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Lekker met cassave kroepoek en partjes limoen.

Bereidingstip

Vervang de cayennepeper in dit recept door chilipoeder.

Neem yoghurt in plaats van karnemelk en verdun deze met een beetje water.

Wijnadvies

Deze hete krokante kip koelt graag af met een glas Cava van Gran Espanoso.

Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 46 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
7 g
Vezels 3 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten Pinda (32) Karnemelk (50)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.