Overige video's

Krokante kalkoenpie met bloemkool en broccoli

Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
16 g
Print

Bereiden

  1. Vet de taartvorm in.
  2. Was de bloemkool en broccoli en gaar de roosjes met aanhangend vocht afgedekt 2-3 minuten op 800 Watt in de magnetron.
  3. Bestrooi de kalkoenblokjes met zout en peper. Verhit de olie en bak de kalkoen hierin rondom lichtbruin.
  4. Roer de bloemkool, broccoli, bosui en bloem erdoor en bak 2-3 minuten.
  5. Voeg de bouillon en melk in gedeelten toe zodat een gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met kerrie, zout en peper.
  6. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  7. Bestrijk 5 vellen filodeeg met de helft van de gesmolten boter en leg ze kruislings gestapeld in de vorm. Laat het deeg iets overhangen.
  8. Schep de vulling erop en sla het deeg terug over de vulling.
  9. Bestrijk de rest van de deegvellen met de overige boter en leg het deeg iets verkreukeld op de vulling.
  10. Bak de pie in de oven in circa 25 minuten goudbruin.

Bereidingstip

Vervang de kalkoenfilet door kipfilet of blokjes varkensfricandeau.

Voeg in plaats van kerriepoeder 1 eetlepel fijngehakte salie toe.

Wijnadvies

Chardonnay, zoals Eco of Sensas. Of rosé, bijvoorbeeld Que Mas en Vega Libre.

Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
16 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Ingrid 23-10-2019
Door de gebruikte groente favoriet bij kinderen, het filodeeg maakt t echt bijzonder lekker.