Overige video's

Krokante kaasballetjes met pittige tomatendip
Krokante kaasballetjes met pittige tomatendip
(0)

Krokante kaasballetjes met pittige tomatendip

Deze krokante kaasballetjes zijn heerlijk als voorgerecht of als snack tijdens de borrel! De pittige tomatendip maakt deze snack helemaal af.
Categorie snack, voorgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
18 g
Vezels 2 g
Zout 1,3 g

Bereiden

  1. Pureer de ingrediënten voor de tomatendip en breng op smaak met zout. Houd apart.
  2. Meng de geitenkaas met de gehakte tijm en een snufje cayennepeper. Rol er balletjes van circa 3 cm van, leg ze naast elkaar op de bakplaat en zet 20-30 minuten in de diepvries om op te stijven.
  3. Klop intussen een beslag van de bloem, maizena, bakpoeder en zout. Voeg het mineraalwater geleidelijk toe tot een dik beslag. Verhit de frituurolie tot 180ºC.
  4. Bestrooi de kaasballetjes met een beetje bloem. Haal ze met een vork door het beslag. Schuif ze van de vork in de frituurolie en bak in porties in maximaal 1 minuut goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Verdeel de slareepjes over een schaal en leg de kaasballetjes erop. Garneer naar wens met tijm en bestrooi met paprikapoeder. Serveer met de tomatendip.

Wijnadvies

Geitenkaas en sauvignon blanc, ze lijken wel voor elkaar gemaakt. Dankzij de pittige tomatendip kom je uit bij de Te Wãina Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.

Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
18 g
Vezels 2 g
Zout 1,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.