Overige video's

Krokante ijsbol met mangoroom

4 moeilijk nagerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 670 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
21 g
Hoofdingrediënten Kokosrasp (80) Mango (130)

Bereiden

  1. Bekleed een platte schaal met bakpapier. Schep er 4 grote bollen ijs op en zet deze 1 uur terug in de diepvries.
  2. Strooi een mengsel van het paneermeel, de hazelnoten en de kokos in een diep bord.
  3. Rol, eventueel met een plastic handschoen aan, de ijsbollen snel eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermengsel.
  4. Splits de eieren, doe de eiwitten in een diep bord en klop ze los (de dooiers worden niet gebruikt). Doe de bloem in een derde diep bord.
  5. Zet de gepaneerde ijsbollen 30 minuten in de diepvries.
  6. Rol ze daarna nogmaals door bloem, eiwit en paneermengsel. Zorg dat ze goed en stevig gepaneerd zijn.
  7. Zet de ijsbollen weer 30 minuten in de diepvries. Dit kan allemaal van tevoren.
  8. Pureer de ingrediënten voor de mangoroom. Verhit de olie tot 180°C.
  9. Frituur de ijsbollen in maximaal 1 minuut rondom goudbruin en krokant.
  10. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de mangoroom.

Wijnadvies

Lekker fris-zoete Yellow Tail Moscato met belletjes of een wat zoeter-vollere Castillo de las Almenas Moscatel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 670 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
21 g
Hoofdingrediënten Kokosrasp (80) Mango (130)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.