Overige video's

Krokant hambakje met cranberrycompote

10 gemiddeld hapje, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 140 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
3 g
1 g
Vezels 1 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten Serranoham (23) Rauwe ham (123)

Bereiden

  1. Verhit de cranberry's met de suiker, kruidnagels, kaneel en 4 eetlepels water. Roer goed door en verwarm op een lage stand tot de cranberry's uit elkaar vallen.
  2. Laat 2 minuten zachtjes koken en laat daarna in een kom afkoelen tot lauwwarm. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat suiker. Dek af en houd warm.
  3. Verwarm intussen de oven voor op 180ºC. Zet de muffinvorm omgekeerd op de bakplaat.
  4. Vet de bolle vormen licht in met een kwastje olie, en bekleed elk vormpje met 2 plakjes ham. Druk alle naadjes goed aan en bak de hambakjes in het midden van de oven in circa 20 minuten bruin.
  5. Laat wat afkoelen en krokant worden voordat je ze van de vorm haalt. Zet de bakjes rechtop op een schaal of bord.
  6. Verwijder de kruidnagels en het kaneelstokje uit de cranberry's en verdeel de cranberrycompote over de hambakjes. Garneer met wat rozemarijn.

Bereidingstip

Gebruik je voor dit recept een muffinvorm met kleine holtes? Dan is 1 plak ham per bakje genoeg.

Voedingswaarde p.p.
Energie 140 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
3 g
1 g
Vezels 1 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten Serranoham (23) Rauwe ham (123)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.