Overige video's

Kristalpudding met rode wijn en bosvruchten

6 gemiddeld nagerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 210 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten Mandarijn (23) Rode wijn (97)

Bereiden

  1. Boen de mandarijn schoon en snijd deze doormidden. Verwarm de wijn met het vanillestokje, het kaneelstokje en de mandarijn zonder te koken. Laat 10 minuten trekken.
  2. Week de gelatine in ruim koud water. Los de suiker op in de warme wijn. Schep de vanille, de kaneel en de mandarijn uit de wijn.
  3. Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerend op in de iets afgekoelde wijn. Zet het pannetje met wijn in een bak met ijswater en roer tot de wijn gelei begint te worden.
  4. Schep 400 gram bosvruchten er voorzichtig door en giet het mengsel in de vorm. Laat de pudding in de koelkast minimaal 3 uur opstijven.
  5. Trek de pudding zonder dat deze scheurt voorzichtig iets los van de zijkant.
  6. Leg een schaal op de vorm en stort de pudding. Garneer met de rest van de bosvruchten en blaadjes munt.

Bereidingstip

Lekker met blanke vla waaraan vanillemerg uit het stokje is toegevoegd.

Variatie

Maak de pudding met witte wijn en vervang bosvruchten door witte pitloze druiven.

Voedingswaarde p.p.
Energie 210 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten Mandarijn (23) Rode wijn (97)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.