Overige video's

Krieltjessalade met zalm en ei

1 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 800 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
8 g

Bereiden

  1. Kook de krieltjes in water met zout in 15-17 minuten gaar. Voeg de laatste 10 minuten de eieren toe. Giet de krieltjes en eieren af en spoel onder koud water.
  2. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan.
  3. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Halveer eventuele grote krieltjes.
  4. Schep de krieltjes, eieren, rucola, zalm, sjalot, olijven, de helft van de walnoten en de dressing door elkaar. Bestrooi de salade met de rest van de walnoten.

Bereidingstip

Vervang de zalm door geroosterde reepjes rauwe ham. Rooster in een droge, hete koekenpan of 1-2 minuten in de magnetron op 800 Watt.

Neem bosui in plaats van het sjalotje.

Voedingswaarde p.p.
Energie 800 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.