Overige video's

Krieltjessalade met gerookte makreel

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 725 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
10 g
Hoofdingrediënten Mosterd (257)

Bereiden

  1. Kook de krieltjes beetgaar in water met zout. Fruit intussen de ui in 2 eetlepels olijfolie en schep de bacon- of spekreepjes erdoor. Bak ze even mee.
  2. Meng de ui en bacon met de rest van de olijfolie, citroensap, tijm, paprikapoeder en mosterd tot een dressing.
  3. Verwijder het vel van de makrelen en pluk het visvlees van de graten.
  4. Giet de krieltjes af. Schep de dressing door de warme krieltjes.
  5. Serveer de krieltjes met de makreel erop en bestrooi met de peterselie.
  6. Lekker met komkommer en tomaat.

Bereidingstip

In plaats van makreel is tonijn ook blik ook lekker

Voedingswaarde p.p.
Energie 725 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
10 g
Hoofdingrediënten Mosterd (257)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.