Overige video's

Krieltjes met rucolasalade en oude kaas

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1080 kcal
Koolhydraten 53 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
75 g
29 g
Vezels 8 g
Zout 3,1 g

Bereiden

  1. Kook de krieltjes 10-12 minuten. Giet ze af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Bak de krieltjes 4-5 minuten in een scheutje olijfolie.
  2. Meng de ingrediënten voor de dressing. Verdeel de rucola over een schaal of borden. Verdeel de kaasblokjes en de krieltjes erover.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en strooi ze over de rucola. Besprenkel met de dressing.
  4. Garneer de salade met ei, tomaat en bieslook. Maal er peper over en bestrooi de krieltjes met rucolasalade en oude kaas eventueel met een beetje zout.

Bereidingstip

Voeg een beetje gehakte rozemarijn toe aan de krieltjes.

Vervang in dit recept de pijnboompitten door pittenmix.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1080 kcal
Koolhydraten 53 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
75 g
29 g
Vezels 8 g
Zout 3,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.