Overige video's

Krachtige bouillon met gekaramelliseerde spruitjes
Krachtige bouillon met gekaramelliseerde spruitjes
(6)

Krachtige bouillon met gekaramelliseerde spruitjes

Dit soepje smaakt het allerlekkerst met zelfgemaakte bouillon. Tip: heb je bouillon over? Vries deze dan in voor een ander recept. Superhandig!
Categorie voorgerecht, tussengerecht
Personen 2 personen
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 300 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
7 g
Vezels 2 g
Zout 7,2 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Maak de bouillon een dag van tevoren. Laat afkoelen en zeef goed. Bewaar in de koelkast.

Bereiden

  1. Kook de bouillon in tot de helft in zodat een krachtigere smaak ontstaat. Breng pas op smaak met zout en peper als de bouillon is ingekookt.
  2. Snijd of schaaf de spruitjes in flinterdunne plakjes. Verhit de boter in een koekenpan en roerbak hierin de spruitjes op een lage stand tot ze licht gekleurd zijn. Voeg een snuf zout en de suiker toe en roerbak nog enkele minuten tot de spruitjes goudbruin zijn. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
  3. Verhit de olie in een wok of hapjespan en frituur hierin een paar stukjes mihoen in circa 10 seconden tot ze gezwollen zijn, maar niet verkleurd. Laat uitlekken op keukenpapier. Giet de hete bouillon in kommen. Garneer met de gekaramelliseerde spruitjes en bestrooi met de sesam. Leg de gefrituurde mihoen erop en serveer direct.

Bereidingstip

Dit soepje smaakt het allerlekkerst met zelfgemaakte bouillon (klik hier voor het recept). Heb je bouillon over? Vries deze dan in voor een ander recept. Of gebruik voor dit recept circa 1,5 liter krachtige bouillon uit een pot. Inkoken is dan niet nodig.

Wijnadvies

Serveer bij deze krachtige bouillon een kruidige en frisse witte wijn zoals Green Grüner Veltliner.

Voedingswaarde p.p.
Energie 300 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
7 g
Vezels 2 g
Zout 7,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Redactie Boodschappen 19-11-2021
De mihoen kun je direct uit het pak gebruiken en hoeft niet eerst voorgekookt te worden.
Van luijt 18-11-2021
Vraag je frituurt de mihoen rauw droog of eerst voor gekookt?
Redactie Boodschappen
19-11-2021
De mihoen kun je direct uit het pak gebruiken en hoeft niet eerst voorgekookt te worden.
Lees meer
Van luijt
18-11-2021
Vraag je frituurt de mihoen rauw droog of eerst voor gekookt?
Lees meer