Overige video's

Koude bietensoep met knapperige ham
Koude bietensoep met knapperige ham
(0)

Koude bietensoep met knapperige ham

De koude bietensoep geeft een dikke knipoog naar gazpacho. Biet is weer eens wat anders dan tomaat! Serveer dit voorgerecht met een rode wijn.
Categorie voorgerecht, tussengerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 95 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 2 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Vries een dag van tevoren water in voor de ijsblokjes

Bereiden

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de parmaham uit op een lage stand. Neem uit de pan en laat de ham uitlekken op keukenpapier. Laat verder afkoelen en knapperig worden.
  2. Los het bouillonblokje op in 400 ml kokend water en laat afkoelen. Zet 4 diepe borden in de koelkast.
  3. Maal de bietjes met de afgekoelde bouillon en 6 ijsblokjes in de blender glad. Verdeel over de borden en schep in elk bord een lepel hüttenkäse. Druppel balsamico erover en leg de ham erop. Garneer met de bosui en dille.

Bereidingstip

Is je blender niet zo krachtig? Sla de ijsblokjes dan eerst tot gruis tussen een theedoek.

Wijnadvies

Deze koude bietensoep lijkt op gazpacho. Geen wonder dat daarbij de Spaanse Vega Libre Tinto past. Zet wel een half uurtje voor gebruik in de koelkast.

Voedingswaarde p.p.
Energie 95 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.