Overige video's

Koreaans rundvlees
Koreaans rundvlees
(17)

Koreaans rundvlees - Bulgogi

Bulgogi is rundvlees dat wordt gemarineerd in sojasaus, sesamolie, knoflook en pepers. Bulgogi betekent letterlijk vuurrund en wordt dan ook vaak gemaakt op de barbecue. Maar voor een doordeweekse versie gaat het ook prima in de wok!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 0,9 g

Voorbereiden

Maal de sjalot, knoflook, gember, sojasaus en suiker in de keukenmachine tot een gladde pasta. Meng de sesamolie, chilipeper en het perensap erdoor en schenk in een kom. Schep de biefstukreepjes door de marinade en laat afgedekt minimaal 30 minuten marineren in de koelkast. Dit kan ook een dag van tevoren.

Bereiden

  1. Kook de rijst. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  2. Verhit een wok of hapjespan op een hoge stand en roerbak hierin het vlees en de shiitake in een paar minuten bruin. Schep op een voorverwarmde schaal en bestrooi met de bosui en sesam. Serveer met de rijst.

Bereidingstip

Bulgogi is rundvlees dat wordt gemarineerd in sojasaus, sesamolie, knoflook en pepers. Bulgogi betekent letterlijk ‘vuurrund' en wordt dan ook vaak gemaakt op de barbecue. Maar voor een doordeweekse versie gaat het ook prima in de wok.

Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 0,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.