Overige video's

Koolvis met sinaasappel en rozijnen

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 555 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
2 g
Hoofdingrediënten Aardappel (123) Sinaasappel (281)

Bereiden

  1. Kook de aardappels gaar in water met wat zout. Rasp de schil van 1 sinaasappel eraf en pers beide vruchten uit.
  2. Fruit de ui in 1 eetlepel olijfolie. Schep de rozijnen en sinaasappelrasp erdoor en roer dan de sinaasappelsap en mosterd erdoor tot een gladde saus. Warm nog een minuut door.
  3. Vermeng de bloem met de rozemarijn. Verdeel de vis in 4 porties. Bestrooi ze met zout en peper en haal ze door het bloemmengsel.
  4. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis om en om bruin.
  5. Kook intussen de doperwten een minuut en giet ze af. Giet de aardappels af en stamp ze met de rest van de olijfolie, zout, peper, lente-ui en doperwten tot een grove puree.
  6. Serveer de vis met de puree en een flinke lepel van de saus.

Variatie

Gebruik eens tilapia in plaats van koolvis.

Voedingswaarde p.p.
Energie 555 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
2 g
Hoofdingrediënten Aardappel (123) Sinaasappel (281)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.