Overige video's

Koolvis met kerriekrokant
Koolvis met kerriekrokant
(0)

Koolvis met kerriekrokant

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
4 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de boterhammen droog maar niet bruin in de broodrooster en verkruimel ze.
  2. Meng de broodkruimels met de kerrie en kaas. Dep de vis goed droog met keukenpapier en leg de stukken in een ingevette ovenschaal.
  3. Bestrooi ze rondom met zout en peper. Verdeel de kerriekruimels over de vis en druk goed aan.
  4. Verdeel de boter in kleine vlokjes over de kruimels. Bak de vis onder in de oven in circa 20 minuten gaar en mooi bruin.
  5. Breng ruim water met zout aan de kook en blancheer de groenten beetgaar.
  6. Meng de olijfolie en basilicum door de groenten en serveer met de vis.

Bereidingstip

Lekker met gebakken krieltjes.

Wijnadvies

Heerlijk met een droge huiswijn. Maar ook de Soave Villa Mondi en Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi zijn fris genoeg om de kerrie tegenspel te bieden.

Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.