Overige video's

Koolvis in bladerdeeg met wortel-sjalottencompote

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 695 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
11 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelplakjes met zout 5 minuten, giet ze af en laat goed uitlekken.
  2. Leg op 4 plakken bladerdeeg de drooggedepte visfilet bestrooid met zout, peper en de kruiden.
  3. Verdeel daarover de citroen. Dek af met de andere plakken bladerdeeg, druk de lucht er iets uit en plet de deegranden met een vork op elkaar.
  4. Bestrijk de pakketjes met ei en bak ze 15 minuten in de oven. Zet de ovenstand op 150°C en bak nog 5 minuten.
  5. Bak intussen de aardappelplakken in de helft van de olie. Verhit de rest van de olie en stoof hierin de wortel en sjalotten 7 minuten.
  6. Schep zout, peper en honing erdoor. Serveer de gebakken aardappelen met de wortel-sjalottencompote bij de vispakketjes.

Variatie

Vervang koolvis door kabeljauw. Neem in plaats van Italiaanse of Provençaalse kruiden per vispakketje 1 theelepel pesto.

Voedingswaarde p.p.
Energie 695 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.