Overige video's

Koolrabi-knolselderijschotel met spek en kaas

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
18 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de koolrabi- en knolselderijplakken in water met zout in 7-9 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken in een vergiet en dep ze droog.
  2. Rooster intussen het ontbijtspek in een droge hete koekenpan knapperig.
  3. Roer de crème fraîche, de room, de knoflook, het kerriepoeder en zout en peper door elkaar.
  4. Leg de koolrabiplakken in een laag op de bodem van de schaal. Giet de helft van de room erover, strooi de helft van de geraspte kaas erop en leg de spekplakjes erop.
  5. Verdeel de knolselderijplakken over het spek, giet de rest van de room erover en strooi de rest van de kaas erop.
  6. Zet het gerecht 25-30 minuten in het midden van de oven tot het gaar en goudbruin is.

Bereidingstip

Lekker met gekookte aardappelen of rösti.

Variatie

Vervang knolselderij of koolrabi door plakken courgette die niet voorgekookt hoeven te worden. Combineer koolrabi eens met venkel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
18 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.