Overige video's

Koolpakketjes met gebakken aardappels

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 675 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
16 g

Bereiden

  1. Kook de aardappels in de schil in ruim water in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en laat afkoelen. Pel de aardappels en snijd ze in dikke plakken.
  2. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd de stronk weg. Maak 16 bladeren los en blancheer ze met 4 stuks tegelijk circa 2 minuten in het kokende water. Spoel de koolbladeren onder koud water en laat uitlekken.
  3. Kneed het gehakt met de kruiden, het ei en de ui en vorm 8 langwerpige balletjes. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Leg steeds 2 koolbladeren op elkaar en leg hierop een balletje gehakt. Rol de bladeren op en leg ze met de naad naar beneden in de ovenschaal.
  5. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de rolletjes in de oven in circa 30 minuten gaar. Verwijder de folie de laatste 10 minuten.
  6. Verhit intussen de boter met de olie in een grote koekenpan en bak hierin de aardappelplakken om en om goudbruin. Bestrooi de aardappels met zout en serveer met de koolpakketjes.

Bereidingstip

Koolreepjes: Als je bladeren van de kool haalt, houd je in het midden het lichtere deel van de kool over. Snijd dit hart van de kool in smalle reepjes en voeg toe aan een minestrone- of groentesoep. Of maak van de koolreepjes, samen met andere wintergroenten als spruitjes en winterpeen, een hartige taart of winterse curry.

Voedingswaarde p.p.
Energie 675 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
16 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.