Overige video's

Kool met geroosterd spek en blauwe kaas

6 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
11 g

Bereiden

  1. Verhit de olie en roerbak hierin de koolrepen. Voeg zout, peper en bouillon toe en stoof zachtjes 10 minuten.
  2. Rooster de plakjes ontbijtspek krokant in een droge hete koekenpan.
  3. Schep de kaas en druiven door de kool. Serveer de koolschotel met het ontbijtspek erop. Lekker met gekookte of gebakken krieltjes.

Variatie

Combineer savooiekool eens met spitskool. Neem in plaats van blauwe kaas zachte geitenkaas.

Wijnadvies

Een aanrader met rood van de shirazdruif. Denk aan de Spaanse Columbus, aan biologische Eco Balance uit Chili of Monastier uit het Franse zuiden.

Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.