Overige video's

Kooktechniek: zoete wijngelei

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm 500 ml zoete witte wijn met 100 gram suiker en 1 opengesneden vanillestokje en laat op een lage stand circa 30 minuten trekken. Verwijder het vanillestokje. Week intussen 6 blaadjes gelatine in een laagje koud water.
  2. Knijp de gelatineblaadjes uit en los deze al roerend op in de warme wijn. De wijn mag nu niet meer koken. Neem de pan van de warmtebron en laat al roerend wat afkoelen.
  3. Bekleed een schaal met vershoudfolie en giet de wijn erin. Laat opstijven en helemaal afkoelen. Bekleed met een laagje folie en laat verder opstijven in de koelkast.
  4. Neem de gelei met de folie uit de schaal. Trek de folie eraf en snijd de gelei in kleine blokjes.

Bereidingstip

Serveer bij een nagerecht, paté of stoofpeertjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.