Overige video's

Kooktechniek: kruidentempura

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Print

Bereiden

  1. Splits 1 ei. Klop het eiwit met een snuf zout in een schone kom bijna stijf.
  2. Klop de eidooier los met 150 gram bloem, 25 gram maizena en 1/2 theelepel bakpoeder en klop met een garde 250 ml ijskoud koolzuurhoudend mineraalwater erdoor.
  3. Klop het eiwit door het beslag. Verhit 500 ml frituurolie tot 180ºC in een hoge (frituur)pan.
  4. Knip de lange stelen van een bosje verse groene kruiden als basilicum, peterselie en/of koriander af. Haal de kruiden lichtjes door het beslag en laat in de olie glijden. Frituur de kruidentempura tot ze boven komen drijven, maar nog niet bruin zijn. Pas op, dit kan spatten.

Bereidingstip

Serveer als voor- of bijgerecht bij vis en vlees.

Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.