Overige video's

Kooktechniek: hartige gelei

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm 1 pot vlees- of gevogeltefond met 100 ml water en 4 eetlepels madeira of rode wijn. Week intussen 6 blaadjes gelatine in een laagje koud water.
  2. Knijp de gelatineblaadjes uit en los deze al roerend op in de warme fond. De fond mag nu niet meer koken. Neem de pan van de warmtebron en laat al roerend wat afkoelen.
  3. Bekleed een schaal met vershoudfolie en giet de bouillon erin. Laat opstijven en helemaal afkoelen. Bekleed met een laagje folie en laat verder opstijven in de koelkast.
  4. Neem de gelei met de folie uit de schaal. Trek de folie eraf en snijd de gelei in reepjes.

Bereidingstip

Serveer bij een koud voorgerecht, paté of vlees.

Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.