Kookpanel van Boodschappen

Kookpanel van Boodschappen

Maak kennis met het kookpanel!

We stellen ons nieuwe kookpanel aan je voor! Deze zes enthousiaste Boodschappen-lezers testen vanaf nu elke maand één van onze recepten, geven hun mening en delen handige tips.

Annabel: "Ik kook elke dag en het moet vooral gezond zijn en makkelijk"

Naam Annabel
Leeftijd 34 jaar
Is getrouwd en moeder van 2 kinderen (5 en 3)
Woont in Houten
Gezond eten is belangrijk, maar soms iets bestellen moet kunnen
Yoga doet ze graag in haar vrije tijd
Buddha de altijd vriendelijke kat is echt onderdeel van het gezin

Als ze wil dat haar kinderen Dex en Madhé goed eten, zet Annabel een gekruide maaltijd op tafel. Want van aardappels wordt in dit gezin niemand blij. “Ik heb zelf een Indische achtergrond, dus een beetje pit in mijn eten heb ik van huis uit meegekregen. Ketjap, chilisaus en knoflook zijn voor mij écht onmisbaar in de keuken. Ik kook elke dag en het moet vooral gezond zijn en makkelijk. Zo veel mogelijk verse producten, in de ochtend een shake met groente en fruit en in de avond voor het gemak ook wel eens een maaltijdpakket. Op mijn vrije dag kook ik dan wat uitgebreider en maak ik bijvoorbeeld een lekkere plaatpizza. Maar één keer per week weiger ik om te koken en bestellen we iets. Eten is voor ons altijd een moment van gezelligheid! Hoewel mijn man Rob dol is op rendang en Dex gek is op pasta met kip, zijn we sinds de jaarwisseling wat actiever met vegetarisch. We merken dat we daardoor meer energie hebben.”

Erica: "Ik houd erg van stamppotten en ovenschotels"

Naam Erica
Leeftijd 35 jaar
Is single
Houdt van een goede klont boter door de stamppot
Gaat in haar vrije tijd graag uit eten
Stanley de dwergpapegaai kijkt tijdens het koken op haar schouder mee

Koken is voor Erica pure ontspanning. “Dat heb ik mezelf aangeleerd. Na een drukke werkdag moet ik altijd eerst even landen en dan is een beetje rommelen in de keuken ideaal. Zeker in mijn nieuwe keuken met extra groot werkblad kan ik helemaal losgaan. Zo’n 4 tot 5 dagen in de week probeer ik voor mezelf een goede maaltijd in elkaar te draaien. Daarbij varieer ik veel en combineer ik groenten, vlees of vis. Ik houd erg van stamppotten, ovenschotels én van taarten bakken. Zo heb ik onlangs nog een taart met marsepein gemaakt, waar vervolgens mijn collega’s ook weer blij van werden. Experimenteren doe ik graag: ik ga regelmatig bij vrienden eten of uit eten en dan probeer ik bepaalde gerechten thuis na te maken. Natuurlijk let ik op voldoende groenten, fruit en vitaminen. Maar ergens een goede klont boter doorheen, suiker in de taart of een extra laagje kaas over een ovenschotel moet kunnen. Want eten moet wat mij betreft vooral lekker zijn!”

Jessie: "We laten ons elke maaltijd graag verrassen"

Naam Jessie
Leeftijd 35 jaar
Is samenwonend en moeder van 2 kinderen (4 en 1)
Woont in Apeldoorn
Heeft een hectisch jaar achter de rug met een verbouwing en baby
Nieuwe smaken en nieuwe recepten, daar is ze altijd naar op zoek
Geniet in het weekend van buiten zijn met haar gezin, concerten en theater

In dit gezin houdt iedereen van eten. En dan hebben we het niet over Hollandse kost, maar over nieuwe smaken en gerechten. “Wat dat betreft hebben we geluk met onze kinderen. Jet eet net met de pot mee en Fiep lust vrijwel alles, zolang het maar niet door elkaar zit. Fiep is heel nieuwsgierig en vraagt ’s ochtends al wat we die avond gaan eten. Ik bedenk altijd een weekmenu met 2x vlees, 2x vis en 2x vega en betrek haar daar ook bij. Zo eten we vaak rijst, couscous en in de winter zelfgemaakte soepen met steeds weer een andere seizoensgroente. Frank en ik vinden het allebei leuk om te koken en onze recepten halen we meestal van internet of uit Boodschappen. Vaak is een aanbieding van een bepaald product de aanleiding om gericht te gaan zoeken. Hierbij letten we ook op voldoende variatie qua smaken en technieken. Kortom: we laten ons elke maaltijd graag verrassen!”

Lennaart: "Wij zijn écht van het gezonde eten"

Naam Lennaart
Leeftijd 41 jaar
Is getrouwd en vader van 2 kinderen (11 en 8)
Woont in Apeldoorn
Houdt van de mediterrane en Mexicaanse keuken
Is heel blij met zijn stoomoven
Fietst in zijn vrije tijd het liefst op zijn mountainbike door de bossen

Lennaart woont op nog geen kwartier fietsen van zijn werk en is daarom ’s avonds op tijd thuis om te koken voor zijn gezin. “Carolien en ik wisselen het koken doordeweeks af en wij zijn écht van het gezonde eten. Dat is soms nog best een uitdaging qua tijd. Zo kook ik op maandagavond als het uitkomt al iets voor de volgende dag, een gevulde groentesoep bijvoorbeeld. Onze dinsdagen zijn druk, dus fijn als de soep dan al klaar is. Wat stokbrood en rauwkost erbij en je hebt toch een lekkere, verantwoorde maaltijd. Sowieso eten we weinig vlees, ook omdat onze jongste al een jaar vegetariër is. Maar met seizoengroenten kun je gelukkig prima variëren. Daarnaast eten we vrij veel vis, peulvruchten en 3 vleesvervangers en zijn we allemaal gek op de mediterrane keuken. Vooral paella, pasta en tortilla zijn favoriet. En ook de risotto lukt tegenwoordig altijd dankzij de stoomoven die we vorig jaar aantroffen in ons nieuwe huis. Zo makkelijk!”

Annie: "Ik heb wel duizend recepten"

Naam Annie
Leeftijd 67 jaar
Is getrouwd, moeder van 2 kinderen en oma van 4 kleinkinderen
Woont in Varsseveld
Het liefst eet ze smaakvolle gerechten
Kan niet zonder haar mixer
Fotoboeken maakt ze graag in haar vrije tijd

Haar kast puilt uit van de kookboeken en ze heeft wel duizend recepten die ze netjes in een mapje op het aanrecht bewaart. Annie is dol op koken én bakken en ze beperkt zich daarbij niet tot een specifieke keuken. Zo staat ze onder meer bekend om haar overheerlijke ‘Irish coffee’-taart, maar ook maakt ze de lekkerste ovenschotels. “Onlangs waren Theo en ik 45 jaar getrouwd en heb ik een gezellige tafel vol kleine gerechtjes en hapjes gemaakt. Dat vind ik echt leuk om te doen. Vaak verzin ik ook gerechten met dat wat ik in huis heb. Nu ben ik best kritisch op smaak en heb ik een hekel aan flauw eten. Zout, peper en kruiden heb ik daarom altijd op voorraad. Maar ook vind je in mijn kast heel veel andere producten, je kunt bij mij altijd onverwachts binnenvallen! Zoals mijn kleinkind onlangs vroeg: ‘oma, is dat jouw magazijntje’? Dat vond ik wel een goeie. Sindsdien hangt er een bordje met ‘oma’s magazijntje’ op mijn voorraadkast.”

Eveline: "Nieuwe inspiratie is zeer welkom!"

Naam Eveline
Leeftijd 29 jaar
Is single
Woont in Utrecht
Besteedt aan koken het liefst niet langer dan een half uur
Samen eten doet ze regelmatig gezellig met vriendinnen
Crossfit en hardlopen houden haar fit

Ze heeft een drukke kantoorbaan en is, zeker als ze direct gaat sporten, vaak niet voor half zeven ’s avonds thuis. Dan moet er ook nog gegeten worden. “Voor jezelf koken is nou niet per se het leukste dat er is. Maar ik doe het wel! Soms bereid ik dingen voor. Dan maak ik bijvoorbeeld groentesoep voor meerdere dagen, anders is de verleiding te groot om toch snel iets te gaan halen. Gezond eten vind ik absoluut belangrijk, maar het moet niet te moeilijk zijn. Dus niet te veel en niet te ingewikkelde ingrediënten. Ik ben gek op pesto, met mijn handige hakmolentje heb ik dat zo gemaakt. Hoewel ik regelmatig kijk op receptenkaartjes in de supermarkt, val ik door tijdgebrek toch vaak terug op een aantal recepten. Nieuwe inspiratie is dus zeer welkom! Sinds kort kook ik regelmatig met een clubje vriendinnen. Dan doe je wat meer je best en eet je ook eens iets anders.”